Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2021

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

Ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ “ARIS” - Δεξιότητες Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) για επαγγελματίες του κλάδου ΤΠΕ

Αγαπητέ/ή φίλε/η,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το ευρωπαϊκό έργο «ARIS – Artificial Intelligence Skills for ICT professionals», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και  αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός νέου προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Η  EXELIA εκπροσωπεί την Ελλάδα στην κοινοπραξία του έργου, έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων την υποστήριξη της διαχείρισης και του συντονισμού των δραστηριοτήτων του έργου σε συνεργασία με τον επικεφαλής εταίρο (Business Training). Η κοινοπραξία περιλαμβάνει 5 οργανισμούς από 5 χώρες της Ε.Ε. (Βέλγιο, Λιθουανία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα) ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2022. 

Κύριο αντικείμενο του «ARIS» είναι η ανάπτυξη και διάθεση σε ενδιαφερόμενους φορείς, οργανισμούς και εταιρείες, ενός καινοτόμου προγράμματος στη τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence), το οποίο απευθύνεται στους επαγγελματίες του κλάδου των ΤΠΕ.

 

Επιπλέον, το έργο «ARIS» σκοπεύει στο να βελτιώσει την ανταπόκριση και σύνδεση των συστημάτων αρχικής και συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) με τις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της αγοράς εργασίας στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των ΤΠΕ, καθώς και να διευκολύνει την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων που σχετίζονται με δεξιότητες Τεχνητής Νοημοσύνης σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο μέσω της προώθησης και της επίτευξης συμφωνίας σχετικά με τομεακά προσόντα.

 

Το εκπαιδευτικό υλικό του «ARIS» και οι σχετικοί εκπαιδευτικοί πόροι, αναμένεται να ολοκληρωθούν τους προσεχείς μήνες. Όλοι οι εκπαιδευτικοί πόροι (μαθησιακές ενότητες, εκπαιδευτικό υλικό, εγχειρίδια εκπαιδευτών) θα διατεθούν με τη μορφή ψηφιακών «Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων» καθώς και ενός Μαζικού Ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος (MOOC) και θα είναι δωρεάν και ελεύθερα διαθέσιμοι προς χρήση. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ ανατρέξτε στην επισυναπτόμενη παρουσίαση του έργου. Όσον αφορά στις διαθέσιμες επιλογές κατάρτισης και τις επερχόμενες εκδηλώσεις του έργου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της κοινοπραξίας του ARIS

-----------------------

Nikos Kritsinelis

Marketing and External Relations Team Leader

EXELIA


296 Kifisias Ave., 15232, Athens, Greece

Tel: +30 210 644 3684

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης, Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη MiSUoC ΚΠ/Μηχανογράφηση Πανεπιστήμιο Κρήτης