Παρασκευή, Μαρτίου 29, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις Erasmus Days, οι οποίες υλοποιήθηκαν από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2022.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Erasmus Days 2022 πραγματοποιήθηκαν περιηγήσεις στις πόλεις που εδράζουν τα τρία μεγάλα Ιδρύματα του νησιού, υπό το γενικό τίτλο «The CRETAN Cities which Host Erasmus - Chania/Rethymno/Heraklion». Ειδικότερα, την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022, στις 10.30 π.μ., οι εισερχόμενοι φοιτητές Erasmus απόλαυσαν μια περιήγηση στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου (city tour). Αντίστοιχη πρωτοβουλία υλοποιήθηκε στην πόλη των Χανίων (1 Οκτωβρίου 2022), ενώ προγραμματίζεται παρόμοια στην πόλη του Ηρακλείου (19 Νοεμβρίου 2022), υπό την εποπτεία των αντίστοιχων Τμημάτων Διεθνών Σχέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης και ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. αντίστοιχα. Σε όλες τις ξεναγήσεις (και στις τρεις πόλεις) είχαν το δικαίωμα συμμετοχής οι εισερχόμενοι φοιτητές Erasmus+ και των τριών Ιδρυμάτων.

Στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, οι φοιτητές Erasmus+ του Ιδρύματός μας είχαν την ευκαιρία, να γνωρίσουν την πόλη την οποία επέλεξαν για τις σπουδές ή την πρακτική τους άσκηση και να αφουγκραστούν το αστικό, πολιτισμικό περιβάλλον που τους υποδέχεται.

Θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Ρεθύμνης και στην κ. Μ. Αρβανίτη, Αρχαιολόγο, η οποία μας βοήθησε στην υλοποίηση της προγραμματισμένης δράσης μας.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας, ο οποίος συνδιοργανώθηκε, στο πλαίσιο των Erasmus Days 2022, με τον Όμιλο Κινητικότητας του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τον οποίο συνεργαζόμαστε ως εταίρος. Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει κινητικότητα για πρακτική άσκηση ή σπουδές τα τελευταία 3 χρόνια (από ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και εξής) ή βρίσκονται το τρέχον εξάμηνο σε κινητικότητα στο εξωτερικό, είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής. Τόσο οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και οι φοιτητές των υπόλοιπων εταίρων του Ομίλου διαγωνίστηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1440256986452748&type=3) αποστέλλοντας μία φωτογραφία από τη χώρα προορισμού τους συνοδευόμενη από ένα κείμενο που θα συνέδεε την φωτογραφία τους με τις προτεραιότητες του νέου Erasmus+ 2021-2027 (όπως αυτοί αναφέρονται στον ιστότοπο https://erasmus-plus.ec.europa.eu/el/programme-guide/parta/priorities-of-the-erasmus-programme). Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχαν συνολικά 14 φοιτητές (Ρέθυμνο και Ηράκλειο). Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος και η επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας/κειμένου δύσκολη.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, διοργανώθηκε διαδικτυακή συνάντηση φοιτητών και προσωπικού των τριών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Ομίλου όπου και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus κατά τη χρονική περίοδο 2019-2022, να γνωριστούν και να περιγράψουν καλές πρακτικές που συνάντησαν στις χώρες προορισμού τους.

Οι νικητές του διαγωνισμού προέκυψαν από τη διαδικτυακή ψηφοφορία τόσο των επισκεπτών του ιστότοπου όσο και από την ψηφοφορία των Γραφείων Διεθνών Σχέσεων των εταίρων του Ομίλου.
Για το Πανεπιστήμιο Κρήτης:
-το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης έδωσε το Α’ βραβείο στην κα Σεντεμέντε Μαγδαληνή (Λίνα), Τμήμα Ψυχολογίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τίτλος
Φωτογραφίας/Κειμένου: «Umbria Pride,Perugia»
-το κοινό (likes) στο FB του Ομίλου Κινητικότητας Πολυτεχνείου Κρήτης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή, έως τις 11:59π.μ. της 13ης/10/2022, έδωσε το:
Α’ Βραβείο: στην κα Τσαγκαρούλη Βασιλική (Βάλια), Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών Αγωγής. Τίτλος φωτογραφίας/κειμένου: «Ηλιοβασίλεμα στο
υπαίθριο μουσείο γλυπτικής» 
Β’ Βραβείο στην κα Ανδρουλάκη Γεωργία, Τμήμα Βιολογίας, Σχολή Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών. Τίτλος φωτογραφίας/κειμένου: «BBQ στην παγωμένη λίμνη»
Γ’ Βραβείο: στην κα Ζερβού Ευφροσύνη (Έφη), Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Τίτλος φωτογραφίας/κειμένου: «Γέφυρα πολιτισμών, γνώσης, αναμνήσεων»
Το κάθε βραβείο αντιστοιχεί σε μία οικολογική υφασμάτινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων με τα λογότυπα των Εταίρων του Ομίλου στη μία όψη και με μηνύματα ευαισθητοποίησης στην άλλη όψη. Η πρώτη φοιτήτρια με βάση τη ψήφο από το γραφείο Erasmus του Πολυτεχνείου Κρήτης θα λάβει ακόμα ένα επαναχρησιμοποιούμενο μεταλλικό δοχείο νερού και ένα σακίδιο πλάτης (backpack).
Στόχος της πρωτοβουλίας μας ήταν η δραστηριοποίηση και η συμπερίληψη όλο και περισσότερων φοιτητών σε ποικίλες δράσεις σύμφωνα με τις προτεραιότητες του νέου
προγράμματος Erasmus+.
 
Από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης

PHOTO CONTEST CONSORTIUM OMILOU 2022 copypng

Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2022

City Tour Rethymnopng

City tour, Rethymnon, 13-10-2022

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ