Εμπειρίες Erasmus+ εξερχόμενων φοιτητών

Erasmus Πρακτική Άσκηση στο λιμνολογικό σταθμό στο Μόναχο, Γερμανία

Αχθοφορίδου Γεωργία, Τμήμα Βιολογίας

Πρακτική άσκηση στο λιμνολογικό σταθμό Μονάχου (Γερμανία), εαρινό 2023

«Την πρακτική μου άσκηση την έκανα στην Γερμανία και συγκεκριμένα στον λιμνολογικό σταθμό (Limnological station) στο Seeon-Seebruck το οποίο ανήκει στο πανεπιστήμιο του Μονάχου και βρίσκεται μία ώρα μακριά από το Μόναχο.

Το Seeon είναι μια φιλήσυχη περιοχή έξω από το Μόναχο η οποία έχει αρκετές λίμνες, γεγονός που προσδίδει στην περιοχή ιδιαίτερη ομορφιά. Ενδείκνυται για περιπάτους αλλά και διάφορες δραστηριότητες στις λίμνες καθώς το καλοκαίρι η περιοχή αυτή είναι ιδιαίτερα τουριστική. Μία δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς είναι η μεταφορά του στο Μόναχο σε περίπτωση που το επιθυμήσει, υπάρχει ωστόσο σταθμός τραίνων στην περιοχή, όμως χρειάζεται κάποιο μέσο για την μεταφορά προς τα εκεί. Παρ' όλα αυτά στον λιμνολογικό σταθμό υπήρχαν πάντα άτομα που ήταν διαθέσιμα να βοηθήσουν σε αυτό.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από τον φορέα καθώς με την υπεύθυνή μου υπήρχε πολύ αλληλεπίδραση, καθοδήγηση και βοήθεια καθ’όλη τη διάρκεια της πρακτικής μου. Είχα την ευκαιρία να στήσω από την αρχή ένα ερευνητικό πείραμα και να κάνω όλες τις ερευνητικές μεθοδολογίες που χρειάζονταν (π.χ αναλύσεις νερού, χρήση αισθητήρων και μηχανημάτων ποσοτικοποίησης χλωροφύλλης, αναγνωρίσεις φυτοπλαγκτού στο μικροσκόπιο, κατασκευή μεσοκόσμων). Παράλληλα υπήρχαν και αρκετοί φοιτητές του Βιολογικού που έκαναν την πτυχιακή τους εργασία εκεί κι έτσι μου δόθηκε η δυνατότητα να λειτουργήσω σε μια ομάδα και να συνεργαστώ με άλλα άτομα. Έμαθα πολλά και όσον αφορά το γνωστικό κομμάτι αλλά θεωρώ επίσης πως βελτιώθηκα πολύ ως άνθρωπος σε διάφορους τομείς οπότε θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα την εμπειρία αυτή.»

 

356701460 810906237360777 8705563269495395565 n