Κυριακή, Μαϊος 05, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΣΕΝΤΕΜΕΝΤΕ, ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΙΤΑΛΙΑ, 21/02/2022-11/07/2022

 
Από την αρχή των σπουδών μου είχα σκεφτεί ότι θα ήθελα να μετακινηθώ στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus και με το που είχα την δυνατότητα να δηλώσω συμμετοχή, το έπραξα, και τώρα τέσσερις μήνες μετά το τέλος αυτής της εμπειρίας, νιώθω πραγματικά ότι δε θα μπορούσα να είχα πάρει καλύτερη απόφαση.
Πραγματοποίησα την μετακίνηση μου για σπουδές στην Περούντζια, μια αρκετά μεγάλη πόλη στο κέντρο της Ιταλίας,μια πόλη όμορφη και γραφική, «ξεχασμένη» στον Μεσαίωνα αρχιτεκτονικά, και ζωντανή, λόγω των διάφορων φεστιβάλ που πραγματοποιούνται συχνά και του πλήθους των φοιτητών που υπάρχουν.
IMG 20220603 WA0003jpg Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, σπούδασα στο τμήμα Φιλοσοφίας, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπισμού και Εκπαίδευσης του Università degli Studi di Perugia, όπου είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω διαλέξεις πάνω στα μαθήματα που με ενδιέφεραν, να περάσω χρόνο στη βιβλιοθήκη διαβάζοντας με φίλους, καθώς και να αξιοποιήσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, διοργανώνοντας φιλικούς αγώνες. Τα μαθήματα ως επί το πλείστων γίνονταν στα ιταλικά, οπότε αυτό αποτέλεσε μια δυσκολία μέχρι να προσαρμοστώ, αλλά μέσω των μαθημάτων ιταλικής γλώσσα που προσφέρονταν από το πανεπιστήμιο και με καθημερινή εξάσκηση, μπόρεσα να βελτιώσω τα ιταλικά μου και να μπορώ να παρακολουθώ καλύτερα τα μαθήματα.
Επίσης, είχα και κάποια προβλήματα με την εύρεση σπιτιού στην αρχή και μπορεί λίγο να απογοητεύτηκα για το πώς θα συνεχιζόταν η διαμονή μου και γενικότερα η μετακίνησή μου, όλες μου οι αμφιβολίες μου, όμως, κάμφθηκαν μετά από λίγο καιρό. Η Περούντζια έχει πολλά πάρκα και γενικά χώρους πρασίνου, επομένως πολλές φορές πηγαίναμε για πικ νικ και παιχνίδια σε κάποιο πάρκο, απολαμβάνοντας τις ηλιόλουστες ημέρες. Από τις  πολύ όμορφες στιγμές ήταν κι αυτές που διοργανώναμε πεζοπορίες σε κοντινά μονοπάτια και είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και σε γειτονικές μικρές πόλεις. 
IMG 20220326 WA0006jpg
Η εμπειρία μου όμως, δε θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς όλους τους υπέροχους, ξεχωριστούς ανθρώπους που γνώρισα, από όλα τα μέρη του κόσμου και ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να μοιραστώ αυτούς τους μήνες μαζί τους και να δημιουργήσουμε όμορφες στιγμές. Κέρδισα πολλά πράγματα από την συναναστροφή μου με τον καθένα ξεχωριστά, κέρδισα καινούριους φίλους και ελπίζω κι εγώ να τους έδωσα έστω και κάτι μικρό να θυμούνται.
Συμπερασματικά, λοιπόν, το Erasmus είναι μια εμπειρία ζωής, μια εμπειρία που μένει ανεξίτηλα χαραγμένη, που δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθείς τόσο ακαδημαϊκά όσο και προσωπικά, να δοκιμάσεις τα όρια σου και να ανακαλύψεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου.
Σας ευχαριστώ πολύ!
© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ