Τετάρτη, Μαϊος 08, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΛΑΜΠΟΥΚΗ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

IMG 4722 Raciborz
Γιαλαμπούκη Πολυχρονία
Τμήμα Συντήρησης, Δ/νση Τεχνικών έργων Π.Κ. Ρεθύμνου
Μετακίνηση για Επιμόρφωση (STT) μέσω Erasmus+ στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Κρακοβίας στην Πολωνία
23-25 Ιουνίου 2021
 

Συμμετείχα στο πρόγραμμα Erasmus+, Κινητικότητα Προσωπικού για Επιμόρφωση STT και επισκέφτηκα το Pedagogical University of Krakow στην Πολωνία, τον Ιούνιο 2021. Παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν λόγω της πανδημίας covid-19, υπήρχαν λίγοι φοιτητές στο χώρο του Πανεπιστήμιου. Κατά την επίσκεψη μου, συνάδελφοι από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων, το Ινστιτούτο Γεωγραφίας και το Παιδαγωγικό Τμήμα, με ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και συζητήσαμε σχετικά με τις πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες που έχουν προγραμματιστεί με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και πώς παρόμοιες ενέργειες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο ΠΚ.

Η θέση του Πανεπιστημίου κοντά στο μαγευτικό ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας και η εύκολη πρόσβαση με taxi και τραμ διευκόλυναν την επίσκεψή μου τόσο στο συγκεκριμένο Ίδρυμα όσο και στην παλιά πόλη με τους φημισμένους Πύργους των βασιλιάδων της Πολωνίας, και στο σταθμό των τρένων για επίσκεψη σε γειτονικές γραφικές πόλεις και χωριά, όπως το Katowice και το Raciborz. Έτσι, μπόρεσα να δω και ιδιωτικά έργα από συνεργεία Πολωνών, όπως την κατασκευή ξύλινης στέγης οροφής επί πλινθοδομής, αλλά και να συμμετέχω στο Kayak Raciborz Festival στο ποταμό Oder.

Χαίρομαι που είχα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω την επιμόρφωση αυτή μέσω του Προγράμματος Erasmus+ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δ/νση των Τεχνικών Έργων του ΠΚ όπως και όλο το προσωπικό των Διεθνών Σχέσεων του ΠΚ, που ήταν αρωγός σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ