Δευτέρα, Μαϊος 20, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

   Εικόνα3TZS    Εικόνα2TZS.jpg   Εικόνα1TZS

Στυλιανός Ιωάννης Τζαγκαράκης

Διδάσκων
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης
Μετακίνηση για Διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Jagiellonian University, Institute of Political Studies and International Relations, Πολωνία, Μάιος 2023
 

Κατά το χρονικό διάστημα 15-19 Μαΐου 2023 είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Jagiellonianστην Κρακοβία, με το οποίο βρίσκομαι σε μια εκπαιδευτική και επιστημονική-ερευνητική συνεργασία τα τελευταίατέσσερα χρόνια. Αυτή ήταν η δεύτερη επίσκεψή μου για διδασκαλία μέσω του προγράμματος ERASMUS+ στο JagiellonianUniversityτης Κρακοβίας και είχα τη χαρά και την τιμή να διδάξω τόσο στους πρωτοετείς φοιτητές της κατεύθυνσης πολιτικής επιστήμης όσο και σε εκείνους της κατεύθυνσης των διεθνών σχέσεων, καθώς επίσης και στους φοιτητές ERASMUSπου προέρχονταν από διαφορετικές χώρες και φοιτούν για το συγκεκριμένο εξάμηνο ή έτος στο εν λόγω τμήμα του JagiellonianUniversity. Το κοινό στις διαλέξεις μου ήταν αρκετά εκτεταμένο, με ενδιαφέρον για ερωτήσεις και είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους φοιτητές και τους συναδέλφους ζητήματα που αφορούν τις κοινωνικές πολιτικές και επηρεάζουν την καθημερινότητα.

Είχα τη χαρά και την τιμή να γνωρίσω συναδέλφους που διδάσκουν στο συγκεκριμένο τμήμα και να διευρύνουμε τις δυνατότητες συνεργασίας σε επίπεδο διδασκαλίας, έρευνας και δημοσιεύσεων. Θα πρέπει να σημειώσω ότι η κινητικότητα αυτή διεύρυνε τα πεδία των ερευνητικών ενδιαφερόντων μου και τις δυνατότητες συνεργασίας και εξωστρέφειας. Για εμένα προσωπικά, ως νέο επιστήμονα, η εξωστρέφεια είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς μεταφράζεται σε προστιθέμενη αξία τόσο για εμένα όσο και για τους φοιτητές μου. Συνεπώς, το πρόγραμμα ERASMUS+ αποτελεί εξαιρετική χρυσή ευκαιρία-δυνατότητα απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων, εμπειριών και πολλών άλλων χρήσιμων ικανοτήτων για το προσωπικό και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ