Τετάρτη, Μαϊος 08, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

ΜΑΡΙΝΑ ΤΖΑΚΩΣΤΑ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

      Εικόνα6.jpg       Εικόνα1tz

Μαρίνα Τζακώστα

Επίκουρη Καθηγήτρια
Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής
Μετακίνηση για Διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Kaunas University of Applied Sciences, Λιθουανία, Απρίλιος 2023
 
Κατά το χρονικό διάστημα 16-22 Απριλίου 2023 είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Παιδαγωγική Σχολή του Kaunas University of Applied Sciences με την οποία βρίσκομαι σε επιστημονική και εκπαιδευτική συνεργασία για 15 χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+. Κατά τη διάρκειά της επίσκεψής μου, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το νηπιαγωγείο ‘Girinukas’ στο Κάουνας και να γίνω αυτόπτης μάρτυρας ενός περίφημου εκπαιδευτικού μοντέλου που εφαρμόζεται εκεί αλλά και να θαυμάσω τις σύγχρονες και παιδαγωγικά άρτιες εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου.

Είχα επίσης την ευκαιρία να παραθέσω ομιλίες σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς της προσχολικής εκπαίδευσης αλλά και ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών της Λιθουανίας ‘Forum of Ideas’ (International Scientific Students’ Conference ‘Forum of Ideas’, https://ideasforum.kaunokolegija.lt/en/) στο οποίο σε ετήσια βάση συμμετέχουν και παρουσιάζουν την έρευνά τους φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών από τη Λιθουανία καθώς και εισερχόμενοι φοιτητές ERASMUS σε ένα χαλαρό και φιλικό περιβάλλον.

Τέλος, είχα τη χαρά να γνωρίσω συναδέλφους με παρόμοια με τα δικά μου επιστημονικά ενδιαφέροντα και ήδη διερευνούμε τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίες στο πλαίσιο του ERASMUS+. Στα 15 περίπου χρόνια στα οποία είμαι συντονίστρια του προγράμματος ERASMUS στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, το πρόγραμμα έχει χρηματοδοτήσει 19 μετακινήσεις δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνεργαστώ με συναδέλφους σε επίπεδο διδασκαλίας, ανταλλαγής φοιτητών αλλά και εντατικής συνεργασίας σε 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η κινητικότητα αυτή έχει διευρύνει τα πεδία των ερευνητικών μου ενδιαφερόντων αλλά και τους ακαδημαϊκούς ορίζοντες των φοιτητριών και φοιτητών μου. Το πρόγραμμα ERASMUS+ έχει δώσει τεράστια ώθηση στην εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου Κρήτης γι’ αυτό και αξίζει την συμπαράσταση και την υποστήριξη όλων μας!

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ