Κυριακή, Μαϊος 05, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 06/09/2021-31/07/2022

Η απόφασή μου να σπουδάσω για 1 χρόνο στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας μέσω του προγράμματος Erasmus ήταν από τις καλύτερες αποφάσεις της ζωής μου. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, σπούδασα στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Goethe Universität, όπου το ακαδημαϊκό επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό και δινόταν έμφαση στην παραγωγή κριτικής και αναλυτικής σκέψης. Το πανεπιστήμιο διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και ως φοιτητής/φοιτήτρια ήθελες να είσαι στο πανεπιστήμιο όλη μέρα και να περνάς μέρες που διαβάζεις στη βιβλιοθήκη με τους φίλους σου. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω διαλέξεις και σεμινάρια στα αγγλικά και στα γερμανικά, με φοιτητές όχι μόνο από τη Γερμανία, αλλά από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Το πανεπιστήμιο, όπου πηγαίναμε από τις 10 το πρωί για μαθήματα και φεύγαμε σχεδόν 8 το βράδυ, ήταν αρκετά student friendly.

 
Η Φρανκφούρτη είναι μια αρκετά σύγχρονη πολυπολιτισμική πόλη, όπου υπάρχουν άνθρωποι από όλες τις χώρες του κόσμου. Διανύοντας έναν ολόκληρο χρόνο στη Φρανκφούρτη, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την πλειοψηφία των φοιτητών Erasmus και από τα δυο εξάμηνα, αποκτώντας δεκάδες φίλους. Διαθέτει αρκετά μέρη αναψυχής, μουσεία και αξιοθέατα, όπως το διάσημο Frankfurter Skyline. Επιπλέον, η γεωγραφική θέση της πόλης επιτρέπει να κάνεις σύντομα ταξίδια σε πολλές κοντινές πόλεις της Έσσης, και σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας μέσω των γρήγορων τρένων, αλλά και σε γειτονικές χώρες όπως τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Τσεχία. Όσο ήμουν εκεί, κατάφερα να δω πολλές όμορφες μικρές γερμανικές πόλεις στην Έσση και στη Βαυαρία, αλλά και να ταξιδέψω με άλλους φοιτητές Erasmus στο Στρασβούργο, στην Πράγα και στη Βιέννη. 
Η Φρανκφούρτη είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Γερμανίας. Γκρίζα και μουντή τον χειμώνα, όπου απολαμβάνεις τη ζεστασιά του Weihnachtsmarkt (χριστουγεννιάτικη αγορά). Vibrant το καλοκαίρι, βλέποντας όλους τους ανθρώπους έξω να απολαμβάνουν τη ζωή και την πόλη να είναι γεμάτη με ποικιλία φεστιβάλ και εκδηλώσεων. Αν θες να έχεις μια υπέροχη international ζωή, σου προτείνω να πας στη Φρανκφούρτη.
Το σημαντικότερο κομμάτι αυτής της εμπειρίας ήταν οι φίλοι που απέκτησα. Άνθρωποι από διάφορες γωνιές του κόσμου, από τις ΗΠΑ έως τη Νότια Κορέα. Το καλύτερο μέρος ήταν τα ταξίδια με τους Erasmus φίλους μου, όπου γίναμε περισσότερο culturally aware και ζήσαμε πολλές life-changing εμπειρίες. 
 
© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ