Σάββατο, Απριλίου 27, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ, ATHENA HELLENIC SCHOOL, ΣΙΚΑΓΟ, ΗΠΑ, 06/03/2023-03/06/2023

Εικόνα2 Εικόνα3 Εικόνα1KV


Erasmus
+ KA103 2020-2023 ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ  ΜΕΣΩ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Η εμπειρία μου στο Σικάγο μέσω του Erasmus+.

Η εμπειρία μου στις ΗΠΑ μέσω του Erasmus+ ήταν μοναδική. Αποδόμησα τόσα πολλά, τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά, γυρίζοντας με πολλές εμπειριες και έχοντας δει κάτι διαφορετικό . Στην Αμερική όλα είναι εντελώς διαφορετικά από την Ευρώπη και αξίζει να μετακινηθεί καποιος φοιτητής. Οι δραστηριότητες και αυτά που πρέπει να δει καποιος πηγαίνοντας στην Αμερική είναι παρά πολλά αλλά και μόνο η ικανότητα να δει κανεις πως ζουν οι άνθρωποι εκεί είναι μοναδική . Είναι αρκετά ενδιαφέρον οι διαφορετικές κουλτούρες και το οτι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν διαφορετική καταγωγή και το πως καταφέρνουν να συνυπάρχουν με ενότητα.

 Όσον αφορά την πρακτική μου στο ελληνικό σχολείο, όλα κύλησαν πολύ ομαλά . Ο διευθυντής καθώς και οι υπόλοιποι δάσκαλοι στο σχολείο με κατευθύναν σε πολλά θέματα που ενδεχομένως να αντιμετώπισα και ήταν πολύ βοηθητικοί. Οργάνωσα και βοήθησα σε πολλές δράσεις, οι οποίες θα μου μείνουν αξέχαστες. Είναι μοναδική εμπειρία να μπορείς να έρθεις σε επαφή με Έλληνες τις ομογένειας, διότι τότε βλέπεις και κατανοείς την πατρίδα σου και την αισθάνεσαι περισσότερο. Τα παιδιά μπορούν και μεγαλώνουν ανάμεσα σε δυο κουλτούρες, η αίσθηση της ελληνικής είναι ιδιαίτερη μεγάλη.

Είναι σημαντικό για εμένα που μέσω αυτής της μετακίνησης, μπορώ και έχω μια πόρτα ανοιχτή επαγγελματικά, αφού πάρω το πτυχίο μου.

Βασιλική Κομπορόζου

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ