Σάββατο, Απριλίου 27, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΠΤΔΕ, SEK INTERNATIONAL SCHOOL, ΜΑΔΡΙΤΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ, 09/01/2023-23/06/2023

ΠΣ2  ΠΣ1

Erasmus+ KA103 2020-2023 

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ  ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

¡Hola! ¿Qué tal? 

Εύχομαι να είστε όλοι και όλες καλά!! Είμαι η Στέλλα και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Ισπανία για πρακτική άσκηση σε ένα από τα κολέγια SEK. Συγκεκριμενα στο SEK El Castillo στη Μαδρίτη! Είναι πραγματικά μία απίστευτη εμπειρία... Νιώθω πολύ τυχερή που βρίσκομαι εδώ και σας προτρέπω να το δοκιμάσετε!! Μη σας απασχολεί τίποτα... Τόσο το γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, όσο και ο φορέας υποδοχής είναι δίπλα μας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, μας βοηθάει με τη γραφειοκρατία κλπ. Όσο για την εμπειρία και τη συνεργασία με το σχολείο είναι πραγματικά πολύ καλή, γεμάτη νέες προσλαμβάνουσες, νέες μεθόδους διδασκαλίας, τεχνικές, διδακτικά μέσα κλπ.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε ορεξάτοι και ορεξάτες, με κέφι για δουλειά και ανοιχτό μυαλό και μάτια φυσικά για να κερδίσετε όσα περισσότερα μπορείτε από μία τέτοια μοναδική εμπειρία!! Να θυμάστε πάντα βέβαια ότι πουθενά δεν είναι όλα τέλεια... Οπότε όσο ταξιδεύει κανείς, συγκρίνει και γεμίζει νέες εμπειρίες, υιοθετεί και συνδυάζει μέσα μεθόδους και τεχνικές χτίζοντας το δικό του προσωπικό (επαγγελματικό και μη) προφίλ. 

Όσο για τη διαμονή οι χώροι είναι πολύ ικανοποιητικοί, άνετοι και φιλικοί. Παρέχουν πολλούς κοινόχρηστους χώρους για μελέτη, χαλάρωση, μαγειρική και "παρεόνια" (σινεμά, πινκ πονκ, αίθουσα με σαλόνια για χαλάρωσω και για αγωνες ποδοσφαίρου κλπ).

Και μια τελευταία συμβουλή!!!  Χρησιμοποιήστε έξυπνα τη χρηματοδότηση και κάντε ένα καλό προγραμματισμό για να γυρίσετε για να ταξιδέψετε όσο πιο πολύ μπορείτε στην πόλη/ χώρα στην οποία βρίσκεστε ή θα βρεθείτε. Εγώ κατάφερα μέσα στους έξι αυτούς μήνες να επισκεφτώ Μαδρίτη, Μαδέιρα, Λισαβόνα, Βαρκελώνη, Σεβίλλη, Κόρδοβα, Μάλαγα, Γρανάδα, Κάντιθ, Ίμπιζα, Ταραγόγα, Γιρόνα, Βαλενθια, Τολέδο, Σεγκόβια, Κουένκα, Σαλαμάνκα, Άβιλα, Αλκαλά ντε Ενάρες, Γουαδαλαχάρα, Παρίσι, Α Σαντιάγκο, και Α Κουρούνια. Υπάρχουν απίστευτα τοπία, ομορφιές, καλλιτεχνικά δρώμενα, εικαστικές εγκαταστάσεις και νέες γεύσεις που δεν πρέπει να χάσετε!! Πάρτε λοιπόν κι εσεις την απόφαση να μετακινηθείτε για σπουδές ή πρακτική άσκηση και θα με θυμηθείτε!!

Και για να σας ξεσηκώσω λίγο παραπάνω, εδώ θα βρείτε φωτογραφίες από το σχολείο μου και τις εκδρομές που πραγματοποίησα!! 

Φιλιά πολλά!!

Τα λέμε Ελλάδα (ή/και Ισπανία) !!!

¡Hasta luego amigos!

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ