Σάββατο, Ιουλίου 20, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

Σοφία Κουτουκάκη - Επιμόρφωση

Σοφία Κουτουκάκη
Υπάλληλος Βιβλιοθήκης
Μετακίνηση για Επιμόρφωση στο  Πανεπιστήμιο J.N. Purkyne στην Τσεχία
2-4/4/2019

 

Το Πανεπιστήμιο J.N. Purkyne βρίσκεται στο Usti nad Labem, μια μικρή πόλη στα βόρεια σύνορα της Τσέχικης Δημοκρατίας με τη Γερμανία. Η τοποθεσία είναι ένας λόγος για να μην είναι πολύ δημοφιλές στους  νεαρούς Τσέχους.  Παρ'όλ'αυτά, το νέο και σχετικά μικρό αυτό  πανεπιστήμιο διαθέτει τους πόρους ώστε να προσελκύει φοιτητές  προσφέροντας τους επιχορήγηση! 

Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1954 σε  ένα χώρο που παλιά βρισκόταν ένα νοσοκομείο - υπάρχουν κάποια  συντηρημένα κτιριακά στοιχεία που μαρτυρούν την ύπαρξή του.  Νεόδμητα,  πολύχρωμα κτίρια, με πολύ σύγχρονες και μοντέρνες υποδομές, έχουν  δημιουργήσει ένα πολύ ελκυστικό περιβάλλον.  Κατά την επίσκεψη μου διαπίστωσα ότι οι εργασίες ανάπτυξης συνεχίζονται (κατασκευές  κτιρίων). 

Οι συνάδελφοι με υποδέχθηκαν πολύ φιλικά, ζεστά και  φιλόξενα.  Ξεναγήθηκα σε όλους τους χώρους και τις υποδομές της Βιβλιοθήκης.  Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τα νέα συστήματα  εξυπηρέτησης των χρηστών που είχαν, και τις εντυπώσεις μου μετέφερα  στο Διευθυντή της Βιβλιοθήκης μας.

Είμαι πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω αυτό το ταξίδι  με το πρόγραμμα ERASMUS+ Staff Mobility γιατί επισκέφθηκα μία μικρή πόλη της Τσέχικης Δημοκρατίας, που δεν είναι στο πλάνο των τουριστικών ή έστω ταξιδιωτικών προορισμών.  Έτσι ήρθα σε επαφή με την πραγματική ζωή της χώρας, μακριά από τα δημοφιλή αξιοθέατα της Πράγας, γνώρισα ζεστούς ανθρώπους στα γύρω χωριά και θεωρώ ότι κατάκτησα το στόχο του  προγράμματος και εν τέλει της Ευρωπαϊκής Ένωσης!  Οι ευρωπαίοι πολίτες  να γνωριζόμαστε στην πραγματική εργασιακή καθημερινή ζωή!

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ