Παρασκευή, Απριλίου 19, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

Κούλα Ροκάκη - Επιμόρφωση

Kούλα Ροκάκη
Διοικητικός Υπάλληλος
Τμήμα Λογιστηρίου Ηράκλειο
Μετακίνηση για Επιμόρφωση
στο Πανεπιστήμιο Chalmers στην Σουηδία
3-7  Ιουλίου 2019

Στα πλαίσια επιμόρφωσης προσωπικού μέσω του προγράμματος Erasmus+ πραγματοποίησα επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Chalmers University in Goteborg κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 7 Ιουλίου 2019. Στη συνάντηση συμμετείχαν και άλλες δύο συνάδελφοι από το τμήμα της Βιβλιοθήκης στο Ηράκλειο, οι κ.Τσαγκαράκη Βίκυ και κ. Φασουλά Γεωργία.

Στις 03.07.2019 κατά την πρώτη μέρα επίσκεψης, μας καλωσόρισε η κ.Αnn-Kristin Arman –International relations officer και μαζί της κάναμε έως αργά το απόγευμα επίσκεψη σε όλο το campus του Πανεπιστημίου. Μας παρουσίασε γενικότερα το Πανεπιστήμιο, τον τρόπο που λειτουργούν τα Τμήματα και οι Σχολές, θέματα σχετικά με τους φοιτητές και πολλά άλλα . 

Στις 04.07.2019 κατά την δεύτερη μέρα επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν  συνεχείς συναντήσεις με προσωπικό της βιβλιοθήκης από διάφορες ειδικότητες και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες και  εμπειρίες σε  θέματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από 13 έδρες-τμήματα καθένα από τα οποία είναι μια αυτόνομη εταιρεία τύπου Α.Ε. με δικό της Προϋπολογισμό και Απολογισμό. Στο τέλος κάθε έτους συντάσσει το δικό της Ισολογισμό και τον στέλνει στο κεντρικό Οικονομικό Τμήμα για να συνταχθεί ο Ισολογισμός του Ιδρύματος. Κάθε έδρα χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση αλλά και από εταιρείες οι οποίες επιθυμούν να γίνει κάποια έρευνα για λογαριασμό τους.

Πολλά και σημαντικά προνόμια στους εργαζόμενους, απίστευτοι χώροι εργασίας με ασφάλεια και λειτουργικότητα. Κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη για την πραγματοποίηση του διαλλείματος   ή του γεύματος , χώροι χαλάρωσης σε περίπτωση ξαφνικής αδιαθεσίας. Δικαίωμα συμμετοχής σε προγράμματα γυμναστικής όπως jogga ή jogging κατά την διάρκεια του ωραρίου εργασίας .

Στις 05.07.2019  πραγματοποίησα συνάντηση με την κ.Joanna Karlsson η οποία υπηρετεί στην κεντρική οικονομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου σε Διευθυντική θέση. Η συζήτηση μας περιστράφηκε γύρω από την διαχείριση και οικονομική παρακολούθηση των εδρών – τμημάτων και την σύνταξη του Ισολογισμού του Ιδρύματος. Ενημερώθηκα για τη ροή εργασιών, για το λογιστικό πρόγραμμα, για τις μαζικές προμήθειες , για την πληρωμή προμηθευτών και πολλά άλλα που αφορούν την οικονομική διαχείριση του budget του Πανεπιστημίου. Παρατηρήθηκε σαφής διαφοροποίηση ροών εργασιών, η οποία οφείλεται εξ’ ολοκλήρου στο διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο των δύο κρατών· στην Σουηδία δεν ακολουθούνται οι ασφυκτικές διατάξεις του Δημόσιου Λογιστικού, γεγονός που προσφέρει ευκολία, ευελιξία και ταχύτητα στην εκπόνηση όλων των εργασιών.

Εκτός από την ακαδημαϊκή επιμόρφωση, γνώρισα τον πολιτισμό, την παράδοση και την ιστορία της Σουηδίας μέσα από μια σειρά επισκέψεων, ξεναγήσεων στην πόλη .

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ