Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

Βάττη Αναστασία- πρακτική άσκηση στην Ισπανία 1/10/2019 – 31/1/2020

Η αξιοποίηση του προγράμματος Erasmus ήταν ένας από τους βασικούς στόχους των σπουδών μου. Επέλεξα να κάνω την πρακτική μου στην Ελληνική Κοινότητα της Καταλονίας (Βαρκελώνη) στο Τμήμα των Νέων Ελληνικών για Ενήλικες.

 Το ενδιαφέρον των στελεχών του ανωτέρω Τμήματος υπήρξε αμείωτο καθ΄όλη την διάρκεια της μετακίνησής μου και όχι μόνο. Η επικοινωνία μας ήταν συνεχής και τα εφόδια που έλαβα δίπλα τους ήταν πολλά και χρήσιμα. Η πρακτική άσκηση διήρκεσε 4 μήνες και περιείχε πληθώρα καθηκόντων (συμμετοχή σε γλωσσολογικό ερευνητικό πρόγραμμα, παρατήρηση διδασκαλίας, δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, διδασκαλία, παρουσίαση σεμιναρίων κ.α) τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων μου και στον εμπλουτισμό του βιογραφικού μου.  Με βοήθησαν να προσαρμοστώ γρήγορα στην Κοινότητα και στην πόλη. Με την βοήθειά τους κατάφερα να βρω και part-time απασχόληση, ώστε να μπορώ να καλύπτω μέρος των εξόδων μου. Μέσω της πρακτικής άσκησης γνώρισα διάφορες κατευθύνσεις και προοπτικές του επαγγέλματός μου, γεγονός που με οδήγησε στο να επιλέξω ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Για όλους τους παραπάνω λόγους, χαίρομαι ιδιαιτέρως που δεν άφησα αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

 Η ζωή σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και η αξιοποίηση των ευκαιριών μας (θετικών ή αρνητικών) δίνει περισσότερα εφόδια από όσα αναλογιζόμαστε, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα φανταζόμαστε. Η δυνατότητα χρηματοδότησης για σπουδές ή για πρακτική στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus είναι ένα πρόσθετο κίνητρο για έναν φοιτητή που θέλει να γνωρίσει πώς λειτουργούν τα εκπαιδευτικά πανεπιστήμια και πώς εξελίσσονται οι επιστήμες στο εξωτερικό, δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό του να έρθει αντιμέτωπος με προκλήσεις και να δει τις επιλογές που υπάρχουν.

Νατάσα Βάττη

 

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ