Σάββατο, Μαϊος 18, 2024

Επιλογή Γλώσσας

DJ-MegaMenu

ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ Φωτεινή, ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, σπουδές Αυστρία, 1/10/2019 - 30/6/2020

Erasmus+  … Για μένα είναι ένα ταξίδι ζωής που ποτέ δεν θα ξεχάσεις!

Αν σου αρέσει να εξερευνείς τον κόσμο, να μαθαίνεις πολιτισμούς και να κάνεις φιλίες από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη είναι η ευκαιρία σου.

Η δική μου επιλογή ήταν ένα εξάμηνο τον χειμώνα του 2019 στην Αυστρία. Ένα εξάμηνο που ήταν εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα. Ήταν γεμάτο φοιτητές με ενέργεια και κινητικότητα, ταξίδια και ένα καινούργιο πανεπιστήμιο. Παρόλο που ήμουν μόνη μου, μακριά από την οικογένεια μου, δεν το αισθάνθηκα ούτε στιγμή. Η καθημερινότητά μου ήταν πλήρης με δραστηριότητες όπως σκι, ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία, με μαθήματα και παρουσίες στην σχολή αλλά και πάρτι. Το αποτέλεσμα ήταν να παρατείνω το πρόγραμμα σπουδών μου και το εαρινό εξάμηνο του 2020. Το εξάμηνο αυτό ήταν στην κυριολεξία μοναδικό.

Οι προσδοκίες μου ήταν αντίστοιχες με του προηγούμενου, αλλά ο COVID-19 είχε άλλα σχέδια. Αποφάσισα να παραμείνω και την περίοδο αυτή στην Αυστρία και ήταν πολύ καλή επιλογή. Αν και σταμάτησαν να λειτουργούν τα πάντα και να πανικοβάλλονται όλοι, για εμάς δεν ήταν ακριβώς το ίδιο. Τα μαθήματα του πανεπιστημίου συνεχίστηκαν διαδικτυακά (πλήρη ενημέρωση και άμεση επικοινωνία) και στην χώρα είχαμε την δυνατότητα να βγαίνουμε έξω. Επομένως, ποδήλατο και όσο πιο μακριά μας έβγαζε ο δρόμος. Δεν ήμουν μόνη μου, αφού κάποιοι φοιτητές αποφάσισαν να μείνουν και έτσι οργανώναμε ομαδικά τις ημέρες μας. Έχοντας ο ένας τον άλλον σκεφτόμασταν θετικά και περάσαμε αυτή την δύσκολη περίοδο. Δεν θα σας κρύψω ότι η οικογένεια μου μού έλειψε πάρα πολύ, αλλά με τη χαρά μου χαίρονταν. Αυτό ήταν αρκετό!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Ρέθυμνο για αυτή την δυνατότητα. Να προσθέσω ότι από οικονομικής άποψης έλαβα πλήρη στήριξη και οτιδήποτε χρειάστηκα η αρμόδια συνάδελφος για εξερχόμενους φοιτητές Erasmus ήταν εκεί να με βοηθήσει.

Σας ευχαριστώ πολύ,

Καλπακίδη Φωτεινή φοιτήτρια Ιστορίας Αρχαιολογίας.

images.experienceKALPAKIDI.pdf

© 2018 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστήμιο Κρήτης Σύνδεση χρήστη
Υποστήριξη: MiSUoC/ΚΥΥΤΠΕ